Toplotne črpalke

Toplotne črpalke, ki so najboljša izbira

Toplotne črpalke so namenjene za ogrevanje sanitarne vode in pa tudi za ogrevanje prostorov.  Gre za eno najbolj ekoloških in varčnih naložb za ogrevanje nasploh, kar jih pozna trg. Če želite več vedeti o treh različnih možnostih ogrevanja s toplotnimi črpalkami, si poglejte tole povezavo https://www.ekofrank.si/toplotne-crpalke/. Trije načini, kako lahko toplotne črpalke grejejo pa so: voda – zemlja, voda – voda in voda – zrak. Toplotna črpalka se lahko primerja z vsakim ogrevanjem, saj je enako učinkovita in pa bistveno varčnejša ter cenejša od drugih vrst ogrevanj, še posebej na fosilna goriva. Že sama namestitev take črpalke pomeni veliko manjši začetni strošek v tako investicijo, ki se dolgoročno resnično splača.

Kako uporabimo toplotno črpalko?

S toplotno črpalko lahko ogrevamo stanovanja in hiše. Delujejo na elektriko, ki je lahko tudi iz vaše sončne elektrarne, da je vse skupaj še cenejše. Ogrevajo na nizke temperature, kar pomeni, da so najbolj primerne za nizko energijske in pasivne hiše ter podobne novogradnje.

Toplotne črpalke, ki delujejo na principu voda – zemlja, so najbolj učinkovite in tudi najcenejše za ogrevanje, če gledamo dolgoročno. Izkoriščajo stalno temperaturo globine zemlje in jo pretvarjajo v toploto za ogrevanje sanitarne vode in prostora. Sicer lahko tudi ogrevajo radiatorje na visoko temperaturo, če tako želite, a niso prvenstveno temu namenjene. Bolje je, če prostore ogrevate s talnim in stenskim ogrevanjem z nižjimi temperaturami.

Drug način, kako lahko toplotne črpalke ogrejejo vodo ali prostore pa je, da lahko toploto črpajo iz druge vode z drugačno temperaturo. Na ta način črpalke za ogrevanje izključno izrabljajo obnovljive vire energije.

Tretji zelo zanimiv način ogrevanja s toplotnimi črpalkami pa je voda – zrak. To pomeni, da se izkorišča temperatura zraka v prostorih za delovanje črpalke. Prostor mora biti seveda dovolj velik. Če ni, se potem poveže več prostorov skupaj, da črpalka optimalno deluje. To je super rešitev za tista stanovanja in prostore, kjer ni druge možnosti ogrevanja s pomočjo toplotne črpalke.

Ali je investicija v toplotne črpalke visoka?

Črpalke so med najcenejšimi investicijami v ogrevanje na trgu. Strokovnjaki močno priporočajo uporabo toplotnih črpalk za ogrevanje, saj so okolju prijazne in delujejo na obnovljive vire energije. Hkrati so zelo varčne in tudi tihe ter neškodljive za okolje.

Sama investicija v črpalke za ogrevanje pa se kmalu povrne, lahko že v kakšnem letu. To pa zato, ker so narejene za varčevanje z energijo in delujejo na nizko toplotnem ogrevanju. Toplotne črpalke delujejo s pomočjo kompresorja, ki uravnava toploto vode v celotnem sistemu. To se dogaja na aksiomatski in zelo tih način. Poleg tega je namestitev toplotne črpalke tako enostavno, da to lahko storite tudi sami, če imate le malo žilice za tehniko. Se pravi, da ne potrebujete niti mojstra in še tukaj privačujete.

Katero toplotno črpalko izbrati?

Podjetje EkoFrank d.o.o. ima veliko izbiro izjemno kakovostnih toplotnih črpalk za vse prostore in vse različice. To podjetje priporočamo, ker ima bogate izkušnje in dolgoletno tradicijo pri ogrevanju s toplotnimi črpalkami. V tem podjetju vam svetujejo vrhunski strokovnjaki, vsi pa so izurjeni na področju ogrevanja. Pomagali vam bodo izbrati pravo črpalko za vaš prostor, ki bo kakovostna ter varčna.

V podjetju se tudi zavedajo, da ljudje še ne poznajo dovolj vseh prednosti ogrevanja s temi črpalkami, zato se v podjetju EkoFrank d.o.o. še posebej trudijo usposobiti lasten kader na tem področju. Le tako lahko nudijo strankam čim boljšo, sodobno in napredno podporo pri nakupu, montaži in vzdrževanju toplotne črpalke.

Ko boste skupaj s strokovnjakom izbirali toplotno črpalko, boste seveda najprej preverili, kaj je sploh možno v vaših prostorih namestiti in kam. Toplotna črpalka je manjša, neopazna naprava, ki se v prostor umesti tako, da ni sploh nič moteča, ampak se estetsko lepo sklada s pohištvom v prostoru. Ko bo enkrat nameščena in jo boste uporabljali, boste ugotovili  vse bistvene prednosti takega ogrevanja.

Avtor prispevka: