vinil

Vinil – najbolj hvaležna talna obloga

Vinil je moderna talna obloga, ki je obnorela svet z novimi oblikami, z veliko trpežnejšim materialom in trdnostjo ter inovativnimi barvami in vzorci. Tako lahko v vinil oblečete tla v katerem koli prostoru, za svež in moderen videz. Želite stara tla prenoviti in jim vrniti sijaj ter eleganco? Odgovor so talne obloge iz vinila!

Kadar se odločamo za nakup novih talnih oblog, razmišljamo o:

videzu, da se bo skladal z ostalim pohištvom v želenem prostoru;
ceni, da je ugodna in v našem cenovnem razredu;
kakovosti, da bo talna obloga ostala z nami vsaj 10 let;
enostavnem vzdrževanju.

Predstavljamo vam najbolj hvaležno talno oblogo, kar jih poznamo – vinil.

Zakaj izbrati vinil?

 1. Ker je kot talna obloga zelo vsestranski;
 2. zraven tega, da ga lahko položite v kateri koli prostor, je cenovno ugodna rešitev;
 3. enostavno ga je čistiti;
 4. odporen je proti praskam in udarcem;
 5. je topel in ponuja široko paleto barv in vzorcev.

Zajema več umetnih plasti, ki omogočajo vsestransko obdelavo. Njegova montaža je izjemno enostavna, saj se lahko montira na že obstoječa »zdelana« tla ali na druge materiale ter na sam estrih. Je odlična alternativa med ploščicami in preprogo, saj omogoča toplino in srednjo trdoto. Torej, če radi hodite bosi in ne želite bolečin v nogah, je takšna vrsta talne obloge odlična izbira za vas.

Prednosti vinila pred drugimi talnimi oblogami

Poleg tega, da je vinil izjemno trpežna in prijazna talna obloga, tudi po končanem polaganju in uporabi ne zahteva pretiranega vzdrževanja, kot ga potrebujejo druge talne obloge (zaradi materiala, iz katerega so sestavljene). Za vzdrževanje torej potrebujete le blago sredstvo za tla, vodo in mehko krpo.

Prednosti:

 • dolgoletna trdnost in fleksibilen material;
 • enostavno vzdrževanje in polaganje;
 • vodoodporen, antibakterijski in antistatičen material;
 • odlično absorbira zvok;
 • je brez ftalatov (mehčala oziroma plastifikatorjev);
 • primeren je za talno gretje in vlažne prostore;
 • vsebuje UV premaz – za odpornost proti praskam in udarcem;
 • njegova debelina je samo od 1,5 do 10 mm;
 • ponuja nadomestek različnih materialov in barv ter vzorcev za lepši videz.

Kaj pridobite z nakupom vinila?

Vinil vam bo zagotovil poenostavljeno dolgoletno uporabo in vzdrževanje same površine, dolgotrajen trpežen material, prilagodljivost (se priporoča, če imate doma otroke ali hišnega ljubljenčka) ter garancijo kakovosti. Seveda pa ne smemo pozabiti ene izmed večih prednosti ob nakupu vinilnih talnih oblog in to je cenovna ugodnost. Navkljub drugim talnim oblogam, se vam bodo vinilne čez leta še vedno bolj izplačale.

Zakaj ne bi časa in denarja, ki bi ga drugače porabili za vzdrževanje talnih oblog, porabili raje za pomembnejšo stvar, na primer svojo družino ali prijatelje?

Vrste vinilnih talnih oblog

Poznamo:

 • vinil na klik;
 • za lepljenje;
 • s pluto;
 • s podložno gumo.

Vse štiri vrste so primerne za hitro polaganje na že obstoječo talno oblogo (npr. Parket, keramiko ipd.). Model s pluto je predvsem primeren za hladnejše prostore, ki nimajo talnega gretja, saj je pluta odličen izolator. Medtem ko model s podloženo gumo polagamo tam, kjer želimo zvočno izolacijo. Odličen je prav tako za to, ker omogoča, da se čez vinil ne preslikajo fuge (v primeru polaganja na ploščice).

Zaradi današnjega hitrega življenjskega sloga se veliko posameznikov nima časa posvečati dolgo urnemu čiščenju in vzdrževanju talnih oblog, zato tukaj pridejo zelo prav vinilne talne obloge, ki so nezahtevne za vzdrževanje, so fleksibilne ter dolgotrajne. Ponujajo nam odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Vinilne talne obloge, kot ste jih poznali včasih, več ni! Zdaj imamo na tržišču novodobne, moderne in veliko bolj vzdržljive, ki so prirejene za dolgo življenjsko dobo, brez pretiranega vzdrževanja.

Avtor prispevka: