Dvižna garažna vrata

Dvižna garažna vrata so praktična in preprosta z uporabo

Iščete garažna vrata z malo vzdrževanja in brez težav? Garažna vrata z dvižnimi ploščami so morda ravno tisto, kar potrebujete! Odlična mešanica sloga in funkcije, dvižna garažna vrata bodo na obiskovalce naredila velik vtis.

Dvižna garažna vrata – kaj je dobro vedeti

Ko boste izbirali in nakupovali dvižna garažna vrata, se vprašajte najprej po estetskem izgledu objekta ali hiše. Vsekakor je priporočljivo, če dvižna garažna vrata sovpadajo z okolico, v kateri bivate in so estetsko ustrezna. Predvsem pa funkcionalna in da vam omogočajo funkcionalnost.

V poplavi ponudb, vam nekatera podjetja nudijo svetovanje, popolnoma brezplačno, tako vam bodo njihovi nasveti olajšali nakup. Za vas bodo izbrali najboljša, najbolj funkcionalna, varna in energetsko varčna, predvsem pa bodo na podlagi odprtine lahko določili vse ostale parametre, da bodo vaša nova dvižna garažna vrata pravilno nameščena.

Dvižna garažna vrata – prednosti

 • Dolga življenjska doba saj zagotavljajo preko 17 let delovanja. Vrata se dnevno odprejo in zaprejo vsaj 4 – krat na dan.
 • Posebej izbrani materiali so za vodila. Narejena so iz pocinkane pločevine. To pomeni visoka vzdržljivost in preprečevanje rje. antikorozijske lastnosti.
 • Uporabijo se tudi poseben barve, ki so obstojne.
 • 10 barv
 • Zaščita za roke in prste pri zapiranju.
 • Vernost pri padcu vrat.
 • Ne povzročajo hrupa.
 • Tiho delovanje
 • Imajo odlično toplotno izolacijo.
 • Elektronski pogon z dvema daljincema.
 • 2 leti garancije na elektronski pogon.
 • 5 let garancije na gibljive dele.
 • 10 – letna garancija na obstojnost barve in panelov.

Dvižna garažna vrata – industrijski program.

Industrijska vrata Compact imajo unikaten sistem odpiranja in zapiranja. Sistem deluje kot harmonika. To prinaša veliko prednosti vsem industrijskim obratom. Ta dvižna garažna vrata so hitro odzivna in zelo učinkovita, predvsem zagotavljajo prostorsko rešitev. Po na vadi v industrijskih objektih pod stropom ni veliko prostora za zapiranje garažnih vrat. Strop mora imeti neoviran prehod za namestitev različnih inštalacij.

Dvižna garažna vrata – kompaktnost

Kadar nimate veliko prostora za delo, so najboljša možnost garažna vrata z dvižnimi ploščami. Ker poteka vzporedno s stropom, pušča več prostora za glavo kot navita rolo vrata. Ker se vrata dvižnih plošč pomaknejo v vašo garažo, se tudi ne bodo podaljšala na dovoz kot nagibna vrata

Dvižna garažna vrata – trajnost

Garažna vrata z dvižnimi ploščami so zgrajena tako, da zdržijo. Večja vrata imajo dodatno ojačitev plošče, da so vrata bolj odporna na vremenske vplive in poškodbe. Prožno spodnje vremensko tesnilo preprečuje vhod dežju in listju, kar je še posebej pomembno, če garažo uporabljate kot dodatno sobo.

Dvižna garažna vrata – nizki stroški vzdrževanja

Garažna vrata imajo vzmeti, zasnovane za vsaj 25.000 ciklov odpiranja, kar močno skoraj presega standard. To za vas pomeni veliko manj vzdrževanja. Notranji sistem tečajev pomeni tudi, da vam ne bo treba vzdrževati nobenega tečaja. Vseeno priporočamo servisiranje vrat, vendar v primeru, da pride do kakršnih koli težav.

Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata so zdaj ena najbolj iskanih nadomestnih vrat za številne lastnike domov. Njihov hitri porast priljubljenosti je v veliki meri odvisen od njihove zmožnosti uporabe v skoraj vseh odprtinah garaže brez potrebe po sledenju ali drugi mehanizaciji, ki zahtevajo notranji prostor. Na splošno jih je enostavno namestiti in so primerna možnost za različne vrste uporabe.

Kot vse gospodinjske naložbe tudi v resnici dobite tisto, kar plačate, in prepogosto se vsi zmotimo, če kupimo nekaj poceni, nato pa moramo izdelek po zelo kratkem času zamenjati, kar v resnici na koncu stane veliko več.

Pomembno je omeniti, da se garažna vrata ne bodo le precej razlikovala glede na velikost letve, temveč bodo splošne lastnosti popolnoma odvisne od uporabljenih letvic, materialov in uporabo barve.

Ugotovili boste, ali so vrata varna, učinkovito izolirajo, ter ali imajo izjemno vzdržljivost in življenjsko dobo. Upoštevajte, da se letvice med vsakodnevnim obratovanjem vrat med seboj kotalijo, zato lahko ima poceni, slabša letvica krajšo življenjsko dobo.

Ko kupujete nova dvižna garažna vrata, izberite kakovostna in po predpisanih standardih.

Avtor prispevka: