apartmaji kranjska gora

V Kranjski gori se gradi čedalje več apartmajev in hotelov

Slovenija je v zadnjih nekaj letih pridobila na svoji prepoznavnosti tudi v tujini. Številni portali in priznane turistične revije so pisale o Sloveniji, kot o zelo primerni destinaciji za obisk, kar je seveda vplivalo na obiskanost naše države s strani tujih turistov iz celega sveta. Naše turistične nastanitve so v zadnjih nekaj letih na turistično najbolj znanih krajih pokale po šivih. To je z vidika turizma seveda odlična novica, dejstvo pa je, da imamo v Sloveniji količino turističnih nastanitev omejeno, zato je dobro, da se čedalje več podjetij in tudi posameznikov odloča za gradnjo novih apartmajev in hotelov, ki bodo kot nalašč za vse turiste, ki bi si želeli ogledati našo državo.

Skoraj zagotovo bi lahko rekli, da so apartmaji Kranjska gora in seveda tudi hoteli skoraj da najbolj vroče nastanitve pri nas, saj je Kranjska gora v tujini precej dobro poznana in posledično si jo želi ogledati čedalje večje število ljudi. Dvoma o tem, da je Kranjska gora zares nekaj posebnega ni. Kranjska gora si zasluži prav vse pozitivne komentarje, ki jih prejema tako s strani domačih, kot tudi tujih turistov, dejstvo pa je, da so na tej lokaciji turistične nastanitve na voljo v omejenih količinah, zato je novica, da se v naslednjih letih planira v Kranjski gori še graditi zelo vzpodbudna.

prenočišča v kranjski gori

Kranjska gora že vrsto let velja za enega najbolj obiskanih turističnih krajev v Sloveniji, saj svojim obiskovalcem ponuja veliko zanimivosti skozi vse leto. V Sloveniji bi se po priljubljenosti določenega turističnega kraja s Kranjsko goro lahko primerjala še slovenska obala, ki je prav tako zelo priljubljena, prav tako si zelo veliko tujih turistov želi ogledati našo prestolnico Ljubljano, ki je prav tako nekaj posebnega, predvsem za ljubitelje arhitekture… Med ene najbolj priljubljenih lokacij za turiste moramo šteti tudi Goriška brda in celotno Gorenjsko, kajti povpraševanje po nastanitvah je na vseh teh lokacijah vsako leto večje.

Kakšne turistične nastanitve so v Kranjski gori vse na voljo?

Razmišljate, da bi se tudi sami v kratkem odpravili na oddih v Kranjsko goro, pa še niste ravno prepričani, kakšno nastanitev bi najeli? V Kranjski gori so vam za najem na voljo zelo lepo urejeni apartmaji in hoteli, lahko se odločite za postavitev šotora v enem izmed avtokampov, ki so vam na voljo, lahko pa se tudi odpravite na glamping, ki se v zadnjih nekaj letih strmo vzpenja po lestvici najbolj priljubljenih nastanitev. Glamping velja za “luksuzen kamping”, kjer imate še vedno skoraj da popoln stik z naravo, le nivo udobja je na nekoliko višjem nivoju.

Zakaj se v Kranjski gori gradi veliko novih objektov?

Zadnji trendi kažejo, da se bo število turistov v prihodnjih nekaj letih v Sloveniji še povečalo. No, moramo priznati, da je lani in letos vsem zelo dobro zagodel korona virus, ki je v turizmu povzročil nemalo problemov, kar je seveda negativno vplivalo na številne investicije, ki so se zgodile v tej branži, toda tudi to oviro bomo prej ali slej premagali in se bomo lahko ponovno prosto gibali naokoli. Takrat gre pričakovati, da bo v Slovenijo prišlo še veliko novih turistov, ki komaj čakajo, da si ogledajo naš delček sveta.

Kranjska gora je torej v zadnjih nekaj letih pod hudimi pritiski kar se tiče turističnih nastanitev. To pa pomeni, da se odpirajo nove priložnosti za investitorje oz. vlagatelje, ki bi želeli svoje denar pametno porabiti. Vsi, ki so opazili kako strmo narašča trend priljubljenosti Kranjske gore in imajo na voljo dovolj sredstev, da nekaj tudi sami investirajo v to infrastrukturo, so se seveda odločili za takšno potezo. Moramo reči, da nas to lahko vse navdaja z upanjem, da bo v Kranjski Gori tudi v prihodnjih letih živahno, kar je dobro tako za Slovensko prepoznavnost, kot tudi turizem sam.

Kje v Sloveniji je na voljo največ turističnih nastanitev?

Lahko bi rekli, da je verjetno kar največ turističnih nastanitev pri nas na voljo na Slovenski obali. Tam je veliko privatnikov, kot tudi podjetij, ki se odločajo za oddajanje nepremičnin v turistične namene. To pomeni, da je v veliko stanovanjskih hišah na voljo vsaj kakšen apartma, ki ga lahko v poletnih mesecih najamejo turisti. Če imate tudi vi radi slovensko obalo pohitite z rezervacijami, v kolikor planirate vaš letošnji oddih preživeti na obali, kajti letos pričakujemo, da bo še vedno zelo veliko Slovencev dopust preživelo kar v Sloveniji, kar pomeni, da bodo proste namestitve zelo hitro pošle. V Sloveniji je veliko nastanitev seveda na voljo tudi drugod, dejstvo pa je, da je slovenska obala ena najbolj priljubljenih destinacij in če tudi sami razmišljate, da bi se odpravili tja, potem je zelo dobro apartma ali hotel rezervirati že kar sedaj. V kolikor pa boste svoje počitnice preživeli nekje drugje, je prav tako pametno, da se rezervacija odda čimprej, kajti veliko Slovencev ima letos na voljo še turistične bone, ki jih lahni niso uspeli porabiti, kar pomeni, da bodo kapacitete v Sloveniji skoraj zagotovo ponovno zelo iskane.

Avtor prispevka: