Sedežna garnitura

Sedežna garnitura mora biti trpežna in enostavna za vzdrževanje

V današnjem hitrem tempu težko najdemo trenutke v dnevu, ko sedemo in si odpočijemo od skrbi in obveznosti. Res je, da se to ne zgodi pogosto, a ko se po napornem delovnem dnevu končno zleknemo na sedežno garnituro, je včasih to lahko prav tisti trenutek dneva, ki vse popravi. Ali pa na deževen dan, ko se umaknemo od vsega trušča in se z dobro knjigo v roki sprostimo na kavču. Tudi vsi obiski družine in znancev ter popoldnevi s prijatelji ponavadi potekajo v osrednjem prostoru in tako je sedežna garnitura v vsakem domu zagotovo središče vsake dnevne sobe.

Kvalitetne sedežne garniture ponujajo poleg osnovne funkcije sedišča tudi možnost dodatnega ležišča. Tako jih lahko uporabljate v stanovanju kot pomožno posteljo in gostom v primeru potrebe po tem nudite prenočišče.

Na spletni trgovini podjetja URBA d.o.o. lahko najdete pestro ponudbo raznovrstnih sedežnih garnitur v različnih barvah in materialih, ki jih lahko enostavno naročite v svojo dnevno sobo preko spleta.  Izbrani materiali, iz katerih so narejene sedežne garniture, so izredno vzdržljivi in predvsem preprosti za vzdrževanje. Njihova dodana vrednost je tudi v dejstvu, da v njih ne boste našli škodljivih kemikalij. Podjetje odlikujejo kvalitetni prodajni artikli in hitri dobavni roki ter zanesljiva dostava, zato bo vaš nakup pri njih res prijetna izkušnja.

Kako vedeti, ali nam bo sedežna garnitura dolgo in dobro služila?

Nakup pohištva je včasih malo povezan tudi s srečo, saj je v poplavi trgovcev, ki množično proizvajajo pohištvo, težko vedeti, kakšno kakovost dobite za svoj denar in povrh vsega dražje ne pomeni nujno tudi boljše. Problem so predvsem sedežne garniture, ki so lahko res velika naložba. Kako lahko torej ugotovite, ali bo sedežna garnitura zdržala, preden jo kupite? Kateri materiali so najbolj trpežni? In zaradi katerih rdečih zastavic bi morali pospraviti denarnico in se premakniti na naslednjo?

Kakšen okvir je najbolj trden?

Nekateri proizvajalci pod oblazinjenjem uporabljajo ogrodja ivernih plošč, ki niso tako močna in trdna. Poskrbite, da bo vaš okvir 100-odstotno trden les in tako boste sedežni garnituri že tu dodali nekaj let. Izogibajte se tudi kovini in mehkem lesu ter takim sedežnim garnituram, ki so pritrjene zgolj z žeblji, sponkami ali lepilom.

Kako izberem polnilo, ki bo trajalo?

Resnično mehke sedežne garniture imajo običajno popolnoma napolnjene blazine. To velja za najbolj razkošno možnost, vendar blazine resnično potrebujejo veliko plumpinga. Pogosteje se ponuja pero in puh 60/40. V izogib hitrem usedanju se izogibajte peni ali penastim jedrom.

Katere tkanine za oblazinjenje so najbolj trpežne – in zdržijo madeže, pse in otroke?

Moher je čudovit za oblazinjenje – je res malo dražji, a je neverjetno trpežen in tudi vzorec je zelo prizanesljiv. Priporočljivi so tudi naravni, a žilavih materiali kot so bombaž, volna in usnje. Višje kot je število niti, močnejše je tkanje in bolje se bo vzdržalo proti obrabi.

Nekaj nasvetov za uspeh pri spletnem nakupu kavča

Če je mogoče, priporočamo osebni preizkus kavča pred nakupom. Ko pridete v trgovino, izvedite te preproste preizkuse: Če želite preizkusiti trdnost ogrodja, dvignite en kot zofe s tal (najbližji vogal naj se dvigne skupaj z njim). Nato se usedite na en rob in poslušajte za morebitno škripanje (to pomeni, da so vzmeti slabo nameščene). Nazadnje se usedite na kavč in se naslonite nazaj, da preizkusite udobje in vzdržljivost blazin ter poskrbite, da dimenzije ustrezajo vašemu telesu.

Če boste dobro izbrali, bo lahko vaša sedežna garnitura tako dobra naložba, da jo bo morda mogoče celo prenašati na naslednje generacije, zato je res pomembno, da kupite takšno, ki je narejena iz kvalitetnih materialov. Prednost nakupa v spletni trgovini podjetja URBA je gotovo v njihovem zavedanju, da mora biti sedežna garnitura ne le vizualno dodelana, ampak tudi trpežna in enostavna za vzdrževanje.

Sedežna garnitura bo središče vaše dnevne sobe – naj bo udobno, domače in trajno.

Avtor prispevka: