kamini

Kamini za vsak okus in slog na enem mestu

Od tradicionalne lepote do modernega izpopolnjenega videza, kamini predstavljajo osupljiv slog, ki ustreza vsakemu okusu. Kamini za vsak okus so kombinacija sloga in učinkovitosti celovite rešitve za ogrevanje. Da bi vam pomagali odkriti najboljšo možnost za izbiro kamina, ki se poda slogu vašega doma, smo zbrali najlepše kamine za vsak okus.

Unikatni kamini

Ste si kdaj zamislili, da lahko v svoj prostor postavite unikaten kamin? S tehnološkim napredkom se ponudniki za vas potrudijo in naredijo toliko vizualizacij, dokler ne najdejo prav takšnega, ki sovpada v vaš dom in da je točno takšen, kot ste si ga zamislili.

Lahko si umislite moderen kamin z zaključno oblogo iz črnega kamna, ki je žgan in krtačen, ali pa posebnega iz pečnic z ornamenti in različnimi barvnimi odtenki. Morda vam je bolj všeč preplet tradicije in modernih linij, zato si lahko umislite celo takšnega iz pečnic v obliki lesketajočih krožnikov.

Kamini s toplovodnim izmenjevalcem v kombinaciji rustikalnega videza in z zlatimi obrobami, je tudi čudovita izbira za moderen slog doma ali tradicionalen. Lahko imate kamin z zaključno oblogo iz naravnega kamna, ali pa dodate samo kakšen dekorativni element, kot je recimo polička iz keramike.

Vrste kaminov

Dobri stari kamini na drva so najbolj tradicionalna vrsta kaminov. Verjetno je podoba kaminov na drva tista prva asociacija in se pogosteje odločamo za te kamine. Kot že ime pove, kamin na drva kuri les, da ustvari toploto. Prijetni zvoki prasketajočega ognja, ima ta vir toplote tudi največje investicijske stroške in nekaj vzdrževanja.

Kljub temu pa imajo mnogi uporabniki raje klasične kamine v svojem domu. Ustvarijo prijetno, rustikalno vzdušje v katerem koli prostoru. Kamini na drva so v več stilih in jih je moč uporabiti tudi v moderno zasnovanih novogradnjah.

Ko izberete najboljšo vrsto goriva za kamin, ko ste izrazili vse svoje želje, je čas, da izberete svojo najljubšo možnost namestitve. Upoštevajte, da vse možnosti namestitve kaminov ne delujejo pri vseh vrstah goriva. Kamin na drva je na primer veliko prevelik za namestitev na steno, če je ta premajhna.

Glavne možnosti namestitve so lahko tradicionalne, samostoječe, stenske, vgradne, namizne, viseče in dvostranske.

Tradicionalni primerki

Tradicionalni kamini, znani tudi kot kamin z odprtim ognjiščem, so običajno narejeni iz kamna ali opeke in so vgrajeni v steno vašega doma. Za prezračevanje uporabljajo dimnik in dimni kanal. Ti so najdražja možnost namestitve. Iz tega razloga večina ljudi gre mimo tradicionalnih kaminov z odprtim ognjiščem, razen če je bil njihov dom opremljen z njim.

Samostoječi 

Samostoječi kamini so odlična alternativa tradicionalnemu kaminu z odprtim ognjiščem. Običajno so zasnovani tako, da posnemajo videz tradicionalnega vgradnega kamina.

Samostoječi kamin je na voljo v številnih različicah, od sodobnih do modernih in rustikalnih. Na voljo so tudi v vseh različnih oblikah in velikostih. Druga možnost za samostoječi kamin je pohištvo, ki vsebuje vgradni kamin. Ena najpogostejših možnosti je zabaviščni center, torej vaša dnevna soba.

Stenski 

Stenski kamini so še ena pogosta možnost za tiste z majhnimi domovi ali stanovanji. Slog kaminov postaja vse bolj priljubljen tudi za uporabo v zunanjih prostorih. Vgrajene stenske kamine lahko po potrebi celo premaknete iz sobe v sobo.

Obstajata dve podvrsti stenskih kaminov: tisti, ki jih je treba priključiti na dimnik, in tisti, ki jih ne. Vrsta, ki jo dobite, je odvisna od vrste goriva, ki ga uporabljate. Stenski kamini so na desetine različnih oblik, stilov in velikosti. Danes je priljubljen slog dolg tip, ki se imenuje tračni kamin. Lahko ga kupite s kaminom ali brez njega.

Mnogi uporabljajo stenski kamin kot osrednjo točko svoje sobe. To je odličen osrednji del, če nimate televizije.

Vgradni 

Kaminski vložek uporablja že vgrajen tradicionalni kamin. Če ima vaš dom kamin na drva z odprtim ognjiščem, lahko kateri koli kaminski vložek, ki preprosto zdrsne v trenutno odprtino.

To je odličen način za pretvorbo visoko vzdrževalnega kamina na drva v manj vzdrževalnega, energetsko učinkovitejšega kamina, ki uporablja drugo vrsto goriva. Lepo pri kaminskih vložkih je, da izkoristijo vaš trenutni prostor. Lahko nadgradite to tradicionalno estetiko ali izberete model s sodobnejšim slogom.

Namizni 

Namizni kamini so izjemno lahki prenosni, ki jih je mogoče enostavno seliti iz sobe v sobo. Njihova najpogostejša uporaba je ogrevanje zunanjih prostorov. Svoje postavite na mizo, da bodo gostje toplo in poskrbeli za privlačno kontaktno točko za večer. Namizni so videti odlično tudi na terasi ob bazenu.

Ko izberete vrsto goriva in možnost pritrditve, je čas, da razmislite o zasnovi samega kamina. Najdete jih v vseh oblikah in velikostih. Izdelani so iz široke palete materialov, izbranih tako po videzu kot po funkcionalnosti.

Vsi ti dizajnerski elementi se kombinirajo, da kaminu dajo splošno estetsko privlačnost, naj bo to rustikalno, moderno ali kaj vmes, predvsem pa so taki kamini za vsak okus.

Avtor prispevka: