Optimizacija spletnih strani

Nova, dobro optimizirana spletna trgovina s pohištvom

V današnji novi dobi tehnologije in zahtevnosti oblikovanja se veliko bolj koncentriramo na videz spletne strani, izdelkov, barv in podobno. Ker smo ljudje zelo vizualna bitja, pa mora biti spletna stran/trgovina izdelana tako, da krade poglede, se uvršča v prvih zadetkih brskalnika. Optimizacija spletnih strani je ključna pri izgradnji nove strani, ki je še v izdelavi in bo kmalu izšla, pa tudi za že zgrajene spletne strani in trgovine.

Nam je izredno pomembno, da že pred vstopom na »sceno« spletne trgovine dobijo svojo dozo optimizacije, da lahko že v prvem koraku visoko cilja in dosega najvišja mesta na Googlu. Trenuten primer je trgovina s pohištvom, ki bo, po predvideni optimizaciji in popolnem pregledu, vodilna slovenska trgovina, številka 1 na trgu v svojem področju in pa seveda na Googlovi lestvici.

Kako bo to dosegla? Poglejmo si odgovore.

Je optimizacija spletnih strani res tako pomembna?

Seveda!

Če imate izdelek ali storitev, za katera bi želeli, da jih uporabniki vidijo, kupijo ali preizkusijo, je tukaj zagotovo dobra strategija postavitev ter odlična optimizacija spletnih strani, pristajalnih strani ali spletnih trgovin, preko katere vas bodo lahko primerni uporabniki našli ter kupili to, kar ponujate.

Spletne trgovine in spletne strani optimizacija dobesedno hrani, kar pomeni, da če je optimizacija izvedena strokovno in natančno, lahko zaradi nje dobite na svojo stran veliko potencialnih kupcev, ki se zanimajo za vaš izdelek ali storitev.

V našem primeru je to trgovina s pohištvom, ki smo jo začeli optimizirati že na čistem začetku. Vsak izdelek ima svojo primarno in sekundarno ključno besedo ter seveda sinonime ali »long taile«, ki pripomorejo k večji možnosti, da uporabnik naleti ravno na vašo stran in jo obišče.

Kako optimizacija spletnih strani pripomore k prodaji?

Pomen oz. optimizacija spletnih strani, v tem primeru vaše strani je, da se izberejo ključne besede, ki bi jih uporabniki ob težavi ali vprašanju, vpisali v iskalnik Google. Zaradi tega, ker smo vaš izdelek ali storitev, optimizirali ravno na to ključno besedo, ki jo uporabnik išče, bo med iskanjem naletel na vas med prvimi zadetki, si ogledal vašo stran in se odločil, ali ste potencialni za njegove potrebe.

Tako deluje sama optimizacija.

Optimizacija spletnih strani pripomore prav tako k:

  • povečanemu ogledu vaše spletne strani ali trgovine;
  • izboljša delovanje vaše spletne strani;
  • pomaga doseči vaše zastavljene cilje.

Primer: če prodajamo pohištvo in želimo, da uporabniki naletijo na našo spletno stran kar med prvimi zadetki, bomo morali taktično izbrati ključne besede, ki bi jih uporabnik vpisal v Google, kadar bi želel kupiti pohištvo.

Ključi bi morda bili: moderno pohištvo, pohištvo za dom ali specifično: dnevni regali.

Bolj kot boste specifični, več pravih kupcev bo obiskalo vašo spletno stran in kupovalo pri vas.

Optimizacija spletnih strani je …

Search engine optimization oz. povedano s kratico, SEO. Optimizacija je zahteven postopek, s katerim zagotovimo svoji spletni strani/ trgovini, izdelku ali storitvi, prva mesta v iskalniku Google.

Mi smo torej naši spletni strani s pohištvom, že preden bo šla v »live« verzijo, temeljito določili primarno in sekundarne ključne besede, za katere se bodo izdelki in sama stran uvrščali v brskalniku. Po naših izkušnjah bo ta stran požela velike uspehe in bo številka 1 na slovenskem trgu, v primerjavi z drugimi trgovinami s pohištvom.

Tako naredite tudi vi, če sami izdelujete spletno stran ali trgovino. V kolikor vam to naredi nekdo drug, ga že v samem začetku opozorite na ključni del optimizacije, da se bo stran hitro lahko uvrstila in da jo bodo ljudje hitreje spoznali.

Kako poteka optimizacija spletnih strani?

  • Začnejo se z analizo in pregledom obstoječega stanja vaše spletne strani ali trgovine. Tukaj se pregledajo vsi naslovi, velikosti in uvrščene ključne besede;
  • nato se uredi »on-site« oz. optimizacija na strani;
  • kateri sledi še »off-site« optimizacija, ki pomeni optimizacija, ki iz drugih strani, prinese povezavo in uporabnike nazaj na vašo spletno stran;
  • zaključijo pa se z uvrstitvijo na TOP Googlove zadetke.

Za koliko vam optimizacija spletnih strani poveča prodajo in kako se lotiti optimizacije?

Optimizacija vam bo omogočila, da boste na svojo spletno stran ali trgovino pripeljali ozko skupino uporabnikov, ki bodo želeli kupiti vaše izdelke. To ozko skupino uporabnikov boste pridobili direktno iz Googla, kjer bodo iskali vaše produkte, ki jih ponujate.

Zaradi optimizacije svojih spletnih strani boste dobili veliko bolj kakovosten obisk uporabnikov, saj bodo na stran prišli zaradi točno določenega vpisanega ključa.

Ker Google neprestano spreminja svoje algoritme in zahteve tako, da uporabnikom omogoča čim boljšo uporabniško izkušnjo, je dobro, da sledite tem nadgradnjam in se jih poskusite držati, saj vas bo v tem primeru lepo nagradil.

V letošnjem letu 2021, so v ospredju video vsebine ter glasovno iskanje vsebine. Če boste imeli te možnosti ob izgradnji svoje strani, boste zagotovo v prvi vrsti Googlovih zadetkov!

Avtor prispevka: