pohištvo iz masivnega lesa

Je pohištvo iz masivnega lesa res boljše od ostalega?

Je pohištvo iz masivnega lesa res boljše od ostalega? Seveda je. Vsekakor pa je na mestu tudi vprašanje Zakaj? Tu ima prednost dolga življenjska doba. Pohištvo izdelujejo iz naravnih materialov. Torej naravnost iz lesa. Najlepše se izdeluje iz lesa dreves hrasta, oreha in češnje. Les primerno obdelajo in sestavijo v čudovite elemente. Vse skupaj pa sestavijo po vaših željah in potrebah. Zato se splača masivno pohištvo naročiti po meri vaših prostorov. Naraven, primerno obdelan les pa ima dolgo življenjsko dobo. Le to pa še podaljšate z ustreznim vzdrževanjem. Premažete ga s čebeljim voskom ali naravnimi, okolju prijaznimi premazi. Barve naravnega lesa so tople in to toploto izžarevajo v prostor, ki je opremljen s pohištvom iz tega lesa. Prostor kjer bivamo ali se v njem dalj časa zadržujemo naj bo prijeten in pomirjujoč. Te učinke dosežemo ravno z opremljanjem.

Seveda igra veliko vlogo pri tem tudi igra svetlobe. Pravilno razporejeno pohištvo iz masivnega lesa v prostoru pa ta učinek le še izboljša. Seveda izdelujejo masivno pohištvo tudi iz lesa svetlejših barv. Vemo, da je bukov, javorov, brezov in jesenov les izredno kvaliteten in trden. Za obdelavo so te vrste lesa malo zahtevnejše. Je pa pohištvo toliko bolj trpežno in vam bo služilo še dolgo let. V primerjavi z pohištvom iz umetnih mas in lepljenih plošč, ki je bistveno manj odporno in ima krajšo življenjsko dobo. Vprašanje cene je tu zanemarljivo. Če kupujemo cenejše pohištvo iz lesnih ponaredkov, ga bomo morali hitreje zamenjati in nas bo v končni fazi prišlo dražje.

Tudi povsem moderne gradnje je možno opremiti  s pohištvom iz masivnega lesa. Dandanašnji mojstri se ves čas prilagajajo smernicam v pohištveni industriji in zelo dobro sledijo modi. Pohištvo iz masivnega lesa je najbolje naročiti po meri prostorov. S tem postavimo pohištvo v prav vsak kotiček prostora, ki bi v nasprotnem primeru ostal neizkoriščen. Istočasno pa pridobimo več prostega prostora ali prostora v omarah. Tako bo naša kvaliteta bivanja še večja. S tem pa se bo izenačila cena nakupa tega pohištva v primerjavi z pohištvom iz umetnih mas ali vezanih plošč. Še več. Za isto ceno vam bo proizvajalec pohištva iz masivnega lesa ponudil še svetovanje in 3D izris. Kot vsaka stvar pa ima tudi masivno pohištvo nekatere manj dobre lastnosti. Kot prvo. Za izdelavo tega pohištva morajo pasti drevesa v naravi.

Seveda se gozdovi sami obnavljajo, pa vendar je to poseg v naravo. Pohištvo iz masivnega lesa tudi ne spada v prav vsak prostor. Ne sme biti v bližini grelnih elementov. Seveda je kuhinja iz masivnega lesa zelo lepa. Potrebno pa jo je primerno zaščititi in čuvati. Prav tako ni primerna bližina hladilnih elementov. V vlažne prostore leseno pohištvo nikakor ne sodi. Škoda vsakega cekina. Vremenski vplivi so naravni sovražnik masivnega pohištva. Zato moramo pred nakupom upoštevati tudi to. Sonce izsuši les, vlaga ga uniči. Ustrezni premazi lahko to omilijo. Ne morejo pa povsem zaščititi. Tudi drobcena bitja, ki naravnost obožujejo les, lahko le tega povsem uničijo. Pohištvo iz masivnega lesa pa je kljub temu modra odločitev za opremljanje prostorov.

Avtor prispevka: