pergola

Pergola, ki predstavlja produkt nove generacije

Da bi na terasi uživali v vseh letnih časih, si omislite pergolo, senčnik, ki kljubuje močnim sončnim žarkom, hkrati pa vas skrije pred dežjem in vetrom. Poleg tega, da ščiti pred motečimi vremenskimi vplivi, je lahko pergola tudi lep nadstrešek na terasi, vrtu, lahko pa tudi namesto garaže. Pergola hard – top je inovacija na trgu, ki z najvišjo kvaliteto poskrbi, da boste uživali na prostem, tudi, ko se vam to ne bo zdelo mogoče.

Hard – top pergola je nov in moderen izdelek na trgu, ki ponuja inovativne rešitve za še tako zahtevne stranke.

Kakšne so prednosti hard – top pergole?

Pergola hard – top z motorno rotacijo lamel poskrbi, da lahko sami regulirate koliko sonca želite, da prepušča. Razen kontroliranega sončenja in senčenja pa ima še druge prednosti:

Ko je odprta nam ponuja senco, ko jo zapremo pa se spremeni v streho, ki je vodoodporna in zelo kompaktna.

Je odporna na dež, točo, veter in sneg. Je edina na trgu, ki zadrži tudi do meter snega.

Izdelana je iz nerjavečih materialov, kot sta aluminij in inox guma, kar pomeni, da je korozijsko odporna.

Je edina samočistilna lamelna pergola na trgu. Ker nima žlebov, se dež, listje in ostalo umazanijo izpere direktno v odtok.

Statično je najmočnejša, saj prenaša skoraj vse neugodne vremenske razmere, tudi do en meter snega. Med stebri je lahko razmak kar 9 metrov.

Ker je korozijsko odporna, ne potrebuje posebnega vzdrževanja, zato lahko vzdrži desetletja.

Ima široke in tanke lamele, ki prepuščajo do 80 % sonca, seveda le, če si vi tako želite.

Zaradi izjemnih karakteristik, porabi zelo malo energije, ki je sicer potrebna za ogrevanje in hlajenje, hkrati pa je odporna na ekstremne vremenske razmere. Zato je še posebej primerna za nizkoenergijske in pasivne objekte.

Je 100 % slovenski proizvod. Je prva vodotesna lamelna pergola, katere prototip je bil izdelan leta 2013, od takrat pa je tudi avtorsko zaščitena.

Vsaka pergola je izdelana unikatno, popolnoma po vaši želji.

Montaža pergole

Izbirate lahko med različnimi oblikami hard – top pergole:

Samostoječa

Vgrajena v strop ali streho

Pritrjena na objekt v kotu

Pritrjena na objekt z vogala

Če želite, da je vaša pergola samostoječa, potem boste pred montažo potrebovali betonsko podlago na mestih, kjer bodo stebri. Če pa bo pritrjena na objekt, podlage ne potrebujete, saj bo podprta s stebri na drugi strani. Montira se jo lahko v vse objekte, ne glede na to, ali so betonski, opečnati, leseni, ali jekleni. Lahko je vgrajena pred ali po fasadi s posebnimi nosilci in vmesno ploščo, ki preprečuje nastanek toplotnih mostov. V primeru, da je fasada izolativna, se svetuje vgradnjo inox nosilcev skupaj z električnim priključkom, še pred izvedbo fasade. Če se za pergolo odločate pred gradnjo hiše, se priporoča, da se jo že v načrtih pravilno umesti v objekt.

Tehnične lastnosti pergole

višina je ponavadi od 2,3m do 2,7 m

razpon med stebri je 9 metrov

širina polja je do 3 metre

globina stran od objekta je do 4,5 m

lastna teža od 25 – 40 kg/m2

nosilnost do 1 metra snega

100 % nerjaveča

Garancija na elektro komponente, screene in LED svetila je 2 leti, na vse ostalo pa kar deset let. Glede na njene specifikacije ste lahko prepričani, da vas hard – top pergola ne bo pustila na cedilu.

lamelna pergola hard top

Kakšne dodatke izbrati?

Konstrukcija hard – top pergole je iz 100 % nerjavečih materialov, kot sta aluminij in inox, z vijačenjem ali varjenjem je pritrjena na objekt z vsemi gibljivimi in tesnilnimi elementi. Aluminijaste lamele velikosti 40 x 300 mm so najtanjše in najbolj vitke lamele, kar pomeni, da prepuščajo veliko več sonca, kot ostale pergole, tudi pozimi, oziroma, ko si sami to želite. Sončenje, oziroma senčenje lahko sami kontrolirate z daljincem, oziroma stikalom, ki krmili elektromotor. Poleg prašnega barvanja, pa lahko izbirate tudi med ostalimi dodatnimi elementi, s katerimi boste vašo pergolo naredili še bolj udobno in funkcionalno:

barva po želji, lahko tudi imitacija lesa, stranska senčila kot so brisoleji, ZIP screening in steklene stene, senzor za dež in veter, LED linijska svetila, LED točkovna svetila, elektro gretje lamel, kar je priporočljivo tam, kjer je možnost, da bo veliko snega, poseben »marine paket«, ki je narejen za vgradnjo na objekt ob morju.

Hard – top pergola je unikaten proizvod, ki je izdelan izpod rok izkušenih mojstrov, za vsakega naročnika posebej. Pred nakupom lahko v programu Archicard, s pomočjo brezplačne knjižice, vrišete pergolo, ki jo želite in jo pokažete ponudniku. Po natančnih izmerah bo tehnolog izrisal načrte in jih predal mojstru, ki bo izdelal vse komponente po standardnih postopkih. Nato bo pergolo sestavil in testiral delovanje. Nato se pergola razstavi in aluminijaste komponente pošlje na barvanje. Po barvanju se iste vgradi na isto mesto, ostale sklope, ki so bili skrbno skladiščeni, pa pripravi za montažo. Izkušena ekipa monterjev pergolo vgradi na način, kot ste si ga sami izbrali.

Avtor prispevka: