kopalna kad samostoječa

Kdaj je kopalna kad samostoječa prava izbira za kopalnico?

Ko se izbira kopalna kad samostoječa, je treba upoštevati sam prostor, ali omogoča takšno postavitev kadi. Običajno je nameščena dokaj na sredini prostora, da je lažje dostopna. Prednost je, da se jo da hitreje odstraniti in zamenjati, kot vgradno, ter da lažje odstopate okoli nje zaradi čiščenja. Največkrat je taka kopalna kad samostoječa v posebnih, estetskih kopalnicah, kjer se skuša doseči posebno domače in retro vzdušje. Nekoč so bile samostoječe kadi edina izbira, danes pa so del stilskega kopalniškega inventarja za tiste, ki vedo, kaj hočejo in bi radi imeli lep ter uporaben prostor.

Kako se izbere kopalna kad samostoječa za kopalnico?

Kopalna kad samostoječa za kopalnico se izbere glede na naslednje 3 glavne parametre:

  • glede na vrsto kopalne kadi, ali naj bo običajna ali masažna,
  • glede na velikost kadi,
  • glede na obliko kadi.

Nekaterim je pomembna tudi cena, kot četrti parameter. Vendar se cena dejansko gleda nazadnje, saj kadi dobite lahko tudi na obroke in so vsem dostopne. Cene se gibljejo med 84 in 4.600 evri, odvisno je od velikosti, materiala in oblike ter proizvajalca.

Kakovost kadi je približno podobna pri kakovostnih proizvajalcih. Kar se tiče barv, pa lahko izbirate največ med belimi kadmi, so pa tudi modre, peščene, antracitne in črne.

kopalna kad samostoječa

Masažna kopalna kad samostoječa

Masažne kadi so namenjen razvajanju in dobremu počutju. So izjemno sproščujoče tako imate lahko doma lasten masažni salon, ki vas lahko sprosti prav vsak dan, da potem bolje spite in ste spočiti ter zagnani za življenje. Kot je vsem znano, masaža pospeši prekrvavitev in je dober nadomestek telovadbe.

Izbira kadi glede na velikost

Velikost kadi boste izbrali glede na to, koliko udobja želite zase in za druge uporabnike. Če ste v družini večji ljudje, boste izbrali gotovo večjo kad in širšo, sploh če imate otroke, ki se bodo lahko vsi igrali v njej naenkrat. Izbirate lahko med dimenzijami med 70 do 100 cm širine; od 170 do 190 cm dolžine; od 44 do 63 cm višine; od 170 do 245 l volumna.

Vsekakor morate prej načrtovati tudi glede na prostor, v katerem bo kad, ali bo lahko v takem prostoru glede na razpored drugih kopalniških elementov. Največkrat so samostoječe kadi v modernih, minimalističnih kopalnicah skoraj brez pohištva.

Izbira kadi glede na obliko

Kopalna kad samostoječa je lahko v precej oblikah in je izbira zelo pestra. Izbirate lahko med pravokotnimi in ovalnimi oblikami. Pravokotne oblike imajo lahko bolj ali manj zaobljene robove. Podobno velja za ovalne oblike, ki so lahko bolj ali manj ovalne.

Nekatere samostoječe kopalne kadi so posebnih retro oblik in zgledajo, kot bi jih prinesli iz preteklosti. Te kadi največkrat stojijo na lastnih nogah, medtem ko so večinoma pritrjene na tla. Armaturo lahko namestite izven kadi ali v kad, za kar pa boste morali javiti proizvajalcu, kam naj jo vgradi.

Izbira kadi glede na znamko

Najbolj pogosto se v trgovinah pojavlja kopalna kad samostoječa priznanega domačega proizvajalca Kolpa San. Ta blagovna znamka spada med kakovostne blagovne znamke in srednji cenovni razred, ter je najbolj prodajan na trgu. Klasično ovalno kad COMODO-FS, dimenzije 185 X 90/0 cm, dobite v več barvah za ceno 1.113 evrov.

Masažna kopalna kad samostoječa ADAM & EVA – FS, dimenzije 190 X 120/MO cm, pa stane 2.954 evrov. Posebna in praktična Samostoječa kopalna kad, izdelana iz Kerrocka, pa ima odlivno garnituro z UP&DOWN sistemom in avtomatskim prelivom. Ta kad ima priročne odlagalne police. Za njo boste odšteli 3.051 evrov.

Nemški proizvajalec GROHE proizvaja stoječe kadi iz jekla in titana ter ima 5 letno garancijo. Cenovno spada v višji rang.

Kopalna kad samostoječa proizvajalca Sanotechnik je med cenejšimi. Ponuja zanimive neobičajne oblike in tudi take kadi, ki jih lahko postavite na sredino prostora ali ob steno. Ni veliko barv na izbiro, cene pa se zančne jo pri 755 evrov in navzgor. Te kadi so primerne za majhne kopalnice in stilsko opremo vašega stanovanja.

Avtor prispevka: