kanaleta

Kako izbrati kanaleto za vaš tuš, da boste z njo maksimalno zadovoljni?

Kanaleta je sistem za odvodnjavanje vode v kanale. Kanalete srečujemo tako v kopalnicah, kot okoli hiš in ob robu cest, skratka povsod tam, kjer mora voda odteči v kanal za odvodnjavanje odvečne vode. Sestavljena je iz rešetke in spodnjega dela, ki se vgradi v tla s čimer nastane običajno pravokotni prostor za odtekanje vode. Umazanijo zadržijo že rešetke, spodnji del kanalete pa je še dodatno varovalo, da večje smeti ne zamašijo odtočne kanale in povzročijo škodo. Kanaleta je lahko kakovostna ali manj kvalitetna, zato je potrebno vedeti, kaj potrebujemo za naše potrebe in jo pravilno tudi izbrati.

Kanalete za tuš kabine so zelo različne in ni vseeno, katero izberete in kako jo vgradijo. Prva stvar, ki jo morate pri izbiri kanalete vedeti je ta, da morajo imeti tla v tuš kabini, v kateri bo nameščena kanaleta dovolj visok padec, saj mora voda med tuširanjem, kot tudi po tuširanju nemoteno odtekati v kanal. Kanalete so lahko več dimenzij. Običajno so kovinske. Lahko pa imajo tudi plastične obrobe. V sodobnem času so kanalete prilagojene sodobnim dizajnom tušev, ki se precej razlikujejo od starih sistemov za tuširanje in odvodnjavanje.

Iz katerih materialov so narejene kanalete?

Kanaleta mora biti vzdržljiva in odporna na vodo ter vlago. Sodobne kanalete so narejene iz recikliranih materialov. Kanalete 2PR so narejene iz materiala, ki se imenuje polietilen PE-HD. Gre za visoko kvaliteten material, ki je ekološko prijazen. Ta material se sto odstotno reciklira s čimer ohranja naravo in naravne vire. Polietilen PE-HD je material, ki zagotavlja obstojnost materiala na večino agresivnih čistil ter vgradnih materialov.

Če ste še  vedno v dvomih glede izbire kanalete, naj vam bo v pomoč vedenje, da je kanaleta podlaga, na kateri boste stali verjetno kar vsak dan, med tem ko se boste tuširali in negovali svoje telo ter skrbeli za čistost. Vprašajte se, na čem bi radi stali, med tem ko s e tuširate? Ali naj bo kanaleta trdna, varna, lepo oblikovana za čiščenje ter odvodnjavanje odvečne vode med tuširanjem in ko že zapustite tuš kabino? Če ste na vsa ta vprašanja odgovorili pritrdilno, potem ni dvoma, zagotovite si kakovostno kanaleto z rešetko iz trdnega, okolju prijaznega in dobro zaščitenega materiala.

Izbirate lahko med dvema materialoma, o čemer si preberite v nadaljevanju. Kanaleta naj bo vaš varen kotiček, kjer boste nemoteno uživali med prepevanjem pod tušem. Nenazadnje si lahko omislite tudi večjo tuš kabino z udobnimi dodatki, ki bodo pripomogli k vaši sprostitvi, ne glede na to, ali ste sami ali v dvoje.

Nekateri ljudje imajo radi, da se v tuš kabini usedejo ali odlagajo pripomočke za tuširanje, osebno nego in masažo. Nekateri pa imajo radi mehka in udobna tla. Tudi na to pomislite in se posvetujte s strokovnjakom, katera kanaleta je primerna za to, da bi lahko nanjo postavili gumijasto mehko podlago, ki ne bi ovirala odtekanja vode v kanal.

kanaleta-tus

Kako izberemo rešetke za kanalete?

Kanaleta ima na površini rešetke, ki zadržujejo umazanijo, da ne prodre v kanale in jih maši. Rešetke so tudi nosilna podlaga za osebo, ki se tušira, zato mora biti močna in kakovostna. Ravno iz tega razloga je potrebno vedeti, kakšno rešetko boste izbrali. Obe vrsti rešetk za kanalete sta kakovostni. Je pa za razmisliti, ali bi imeli litoželezne rešetke, ki so vroče cinkane iz PE-HD materiala. Druga možnost pa je rešetka iz nerjavečega inox jekla.

Če je za vas izbira pretežka in ne veste, katera kanaleta bi bila za vas primerna, s kakšno rešetko in katerega materiala, boste v trgovini lahko povprašali strokovnjaka, ki bo na podlagi vaših potreb in želja iz izkušenj vedel svetovati.

Kako boste vedeli, da ste kupili zares kakovosten izdelek?

Kanaleta  je proizvod, kjer je res dobro, da je kvalitetna, saj mora biti trdna in varna. Hkrati mora zagotavljati nemoten odtok vode izven prostorov, da ne pride do poplav in posledično škode. Zato je tudi najbolje, da kanaleto montira strokovnjak. Najprej je modro, da strokovnjak pogleda vašo tuš kabino oziroma prostor, kjer bo stala in pomaga pri izbiri kanalete ter rešetk in je tudi prisoten pri izgradnji tuš kabine, v katero se vgradi kanaleto.

Rešetke in kanaleta 2PR so proizvedene in certificirane na podlagi Evropskega standarda EN 1433. Ta standard določa izrazoslovje, klasifikacijo, testiranje, oblikovanje, potrjevanje in označevanje linijskih požiralnikov. Linijski požiralniki so namenjeni zbiranju in odvodnjavanju površinskih vod.

Kanaleta  je res tak proizvod, da je potrebno skrbno izbrati in premisliti pred vgradnjo, kakšno bomo izbrali. Zaradi daljše življenjske dobe in varnosti svetujemo izbiro kvalitetnih kanalet s certifikatom. Od prodajalca zahtevajte, da vam pokaže certifikat, ki je izdan s strani Inštituta IGQ. Ta certifikat je vaša garancija, da se pri izdelavi kanalet in rešetk uporablja nadzorovan visoko kvalitetni proizvodni proces. Obenem certifikat zagotavlja, da proizvajalec v proizvodnji redno uporablja testiranja, ki so določena z Evropskim standardom EN 1433. Zato mora proizvajalec konstantno testirati nosilnost proizvodov v svojem laboratoriju.

Avtor prispevka: