jedilni stoli

Vrhunski jedilniški stoli: ni vseeno, na čem sedite

Kadar opremljamo svoj dom, veliko pozornosti namenimo izbiri večjih kosov notranjega pohištva. Pogosto pa pozabimo na tiste na videz ne tako zelo pomembne elemente, kar pa se kasneje izkaže za napako. Eni takih kosov so tudi jedilniški stoli. Čeprav morda na začetku nismo pozorni in izberemo stole, ki se zgolj skladajo z ostalo opremo, pa kaj kmalu ugotovimo, da še zdaleč ni vseeno, na čem sedimo med obedovanjem.

Konec koncev je jedilni prostor mesto, kjer se zbere vsa družina ali ob prijetnih večerih gostimo dobre prijatelje. Skupno druženje pa bo dobilo popolnoma nove razsežnosti, če boste ob njem tudi prijetno in udobno sedeli. V spletnem salonu pohištva Furnitura zato na vas čaka pestra ponudba jedilniških stolov, ki vas bo zagotovo navdušila. Da pa boste vedeli, kakšni jedilniški stoli so vredni vašega nakupa, smo za vas pripravili nekaj praktičnih napotkov in smernic.

Na prvo mesto postavite svoj življenjski slog

Jedilniški stoli skupaj z ostalim kuhinjskim pohištvom predstavljajo zelo pomemben del vaše jedilnice. Na njih se morate počutiti udobno, prav tako pa morajo biti funkcionalni in enostavni za čiščenje in vzdrževanje. Zato še zdaleč ni vseeno, kakšne stole boste izbrali.

Ljudje se med seboj razlikujemo, prav tako pa se med seboj razlikujejo naši načini življenja. Nekateri so zapriseženi brezskrbnemu samskemu življenju, spet drugi so predani svoji družini. Verjeli ali ne, naše karakteristike bistveno vplivajo tudi na izbor pohištva. Ta naj bo zato prilagojen željam vsakega posameznika, saj se boste le tako v svojem domu počutili prijetno.

Stoli naj bodo zato izbrani na način, ki vam olajša vsakdan. Družine z majhnimi otroki tako raje izberite stole narejene iz materialov, ki so trpežni in jih je lahko očistiti – kot odlična se izkaže mikrofibra. Starejši se odločite za stabilne kuhinjske stole z udobnim naslonjalom, ki so hkrati prijetno oblazinjeni. Izbirate pa lahko tudi med masivnim lesom, usnjem in različnimi kakovostnimi tkaninami.

Vodič pri izbiri stolov za vašo jedilnico

Zelo pomemben kriterij pri izbiri jedilnih stolov so njihove dimenzije – tako višina kot globina in širina. Obstaja preprosto pravilo, ki pravi, da je za jedilne mize standardne višine 75 cm, primerna višina sedišč stolov okoli 45 cm. Za zajtrkovalne pulte višine okoli 90 cm je potrebno izbrati stole sedalne višine 65 cm, klasični barski stoli pa naj bi imeli sedalno višino 76 cm. Upoštevanje tega preprostega napotka vam bo omogočilo udobno sedenje za vašo jedilno mizo.

Upoštevajte tudi velikost vaše jedilnice. Če je ta manjša, potem naj bodo manjši tudi jedilni stoli. Ti naj imajo ožja sedišča brez naslonjal za roke, saj ti zavzamejo veliko manj prostora. Prednost večjih jedilnic pa je zagotovo večji manevrski prostor pri sami izbiri kuhinjskih stolov, ki so lahko bogato oblazinjeni in z velikimi nasloni. Ob mizi velja pravilo, da enemu stolu pripada približno 60 centimetrov širine mize. Če pa pogosto gostite večje število povabljencev, potem pa je zelo priročna izbira tudi jedilna klop.

Kakovost na prvem mestu

Kvalitetni jedilniški so trdni in trpežni. Stol mora imeti stabilno in močno ogrodje. Pri vrhunskih modelih je to lahko izdelano iz kovine, lesa ali umetne mase. Običajno imajo jedilni stoli štiri noge, zaradi česar so tudi bolj stabilni. Seveda pa obstajajo tudi modeli stolov z eno samo nogo ter tako imenovani konzolni stoli, pri katerih sedalo visi nad kovinskim okvirjem.

jedilni stoli

Materiali, iz katerih so vaši izbrani stoli izdelani, naj bodo kompaktni in odporni, glede na vaše razmere pa razmeroma enostavni za vzdrževanje. Saj veste, majhni otroci in brezhibna čistoča ne gredo skupaj. Če je le mogoče, stol pred nakupom preverite tako, da se nanj vsedete. Čeprav je Furnitura spletni salon pohištva, pa imajo v Ljubljani tudi svoj showroom, kjer lahko posamezne izdelke tudi v živo vidite in jih preizkusite. Vaše zadovoljstvo bo tako zagotovljeno.

Moderni jedilni stoli za vsak dom

Seveda pa z izbiro ustreznih jedilnih stolov še dodatno popestrite izgled samega prostora. Pri Furnituri so v svojo ponudbo zato vključili priznane proizvajalce pohištva, ki so kvaliteto zapakirali v sodobno zasnovan dizajn. Kot rezultat so nastali ekskluzivni jedilni stoli, ki vas bodo očarali.

Zahvaljujoč njihovi bogati in skrbno zasnovani zbirki notranje opreme bo na svoj račun prišel prav vsak. Vrhunski modeli jedilnih stolov, narejenih iz različnih materialov in oplemeniteni s podpisom sodobnega dizajna, prepričajo tudi najbolj zahtevne stranke. Za pomoč pa se lahko vedno obrnete tudi na njihovo svetovalno ekipo. Tako bodo vašo jedilnico krasili vrhunski jedilni stoli, zaradi katerih bo vsako druženje z najbližjimi še toliko bolj prijetno.

Avtor prispevka: