Kako napredne čistilne naprave dvigujejo kakovost našega okolja?

V ponudbi podjetja Ekohit najdete male čistilne naprave, ki se ponašajo z visoko učinkovitostjo za biološko čiščenje odpadne vode in z najnižjimi obratovalnimi stroški. Poleg tega je za te naprave mogoče pridobiti tudi EKO subvencijo Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada. Ta čistilna naprava je odlična rešitev tako za nove gradnje kot tudi za nadgradnjo obstoječih greznic.

Inovativne čistilne naprave za vikend objekte

V ponudbi imajo tudi inovativno izvedbo čistilne naprave, posebej prilagojene za vikend objekte. Ta naprava deluje brez elektrike in ne potrebuje uporabe dodatnih kemijskih aktivatorjev. Skupne lastnosti vseh njihovih čistilnih naprav so preprosta, inovativna in okolju prijazna patentirana tehnologija, energijska varčnost, tiho delovanje, visoka sposobnost čiščenja odpadne vode – celo do 99%, zanesljivost in preprosto vzdrževanje. V ponudbi imajo več različnih modelov in izvedb čistilnih naprav, ki se razlikujejo v zmogljivosti, ki segajo od 5PE do 50PE.

Čistilna naprava
Uživajte v preprostem vzdrževanju, tihih operacijah ter inovativni in okolju prijazni tehnologiji čistilnih naprav.

Visoka učinkovitost, nizki obratovalni stroški in zanesljivost

Ekohit čistilna naprava ima številne prednosti:

  • Visoka učinkovitost čiščenja: Zmožnost prečiščevanja vode do 99% omogoča varno izpustitev v površinske vode ali ponikovalnico. Neobčutljiva je na nihanja temperature okolja in deluje varno, zanesljivo, skoraj neslišno in brez smradu.
  • Nizki obratovalni stroški: So energetsko varčne in gospodarne. Strošek električne energije za čistilno napravo znaša približno 4 € letno na osebo (0,1 kWh/dan na osebo). Poleg tega je mogoče čistilno napravo po uporabi enostavno razstaviti in reciklirati polimerne komponente.
  • Zanesljivost in zaupanje: Eko je pionir na področju proizvodnje čistilnih naprav v Sloveniji in Evropi. So prepoznani in uporabljani v 26 državah po svetu. Že več kot 20.000 Eko čistilnih naprav je bilo vgrajenih v različne vrste objektov, vključno z greznicami, lovilci olj, maščob in rezervoarji za vodo.
  • 24-urni servis: Podjetje Roto zagotavlja hitro dobavo, vzdrževanje, zagon in servisiranje čistilnih naprav. Strokovno osebje opravlja preverjanje stanja in delovanja komponent naprav, preizkuša funkcionalnost ter izobražuje uporabnike o vzdrževanju in pravilni uporabi. Prav tako lahko nudijo pomoč pri vgradnji in zakopue.
  • Hitra dostava: Ker je Roto slovenski proizvajalec, je zagotovljena hitra dobava čistilnih naprav/rezervoarjev v nekaj dneh. Obstaja tudi možnost dostave z avto-dvigalom.
  • EU proizvod: Proizvedene in certificirane so v Evropski uniji, kar zagotavlja visoko kakovost in skladnost s standardi.

Prednosti so posledica visoke učinkovitosti čiščenja, nizkih obratovalnih stroškov, zanesljivosti, zaupanja, 24-urnega servisa, hitre dostave ter dejstva, da so proizvedene v EU. Če smo vas prepričali, oddajte naročilo ali povpraševanje.

Čistilna naprava
Izbirajte med več različnimi modeli in zmogljivostmi čistilnih naprav, ki se prilagajajo vašim potrebam.

Čistilna naprava Ekotech Sbr Mikro za manjše objekte brez javne kanalizacije

Ekotech Sbr Mikro je namenjena gospodinjski uporabi v manjših objektih, kot so družinske hiše ali počitniški domovi, ki niso priključeni na javno kanalizacijo. Uporablja biološki princip za čiščenje odpadne vode v treh stopnjah: dotok odpadne vode, čiščenje vode in usedanje prečiščene vode.

Ekotech Sbr Mikro vsebuje mikroorganizme, ki očistijo odpadno vodo, pri čemer nastane odvečno blato, ki ga je treba odstraniti. Odstranjevanje blata iz čistilne naprave je zelo enostavno s pomočjo črpalke za blato, ki se vstavi skozi odprtino na čistilni napravi. Opremljena je z majhnim puhalom (zračnim kompresorjem) in je narejena iz PE rezervoarja iz enega kosa, kar zagotavlja 100% vodotesnost.

Ekotech Sbr Mikro deluje z aktivnim muljem v zalogovniku, pri čemer se zrak vpihuje neposredno v mešanico odpadne vode. Ta čistilna naprava je zelo enostavna za servisiranje, vzdrževanje in zagotavlja visoko udobje delovanja. Deluje popolnoma avtomatizirano, nadzor procesa pa zagotavlja industrijski računalnik Yuca. Rezervoar za čistilno napravo je izdelan iz LLDPE materiala, ki omogoča 99-odstotno kakovostno prečiščeno vodo.

Čistilna naprava
Zaupajte pionirju na področju proizvodnje čistilnih naprav v Sloveniji in Evropi, ki je prepoznan in uporabljen v 26 državah po svetu.

Mala čistilna naprava Eko Purroo s prilagodljivim delovanjem

Mala čistilna naprava Eko Purroo se ponaša z enostavno uporabo in zanesljivostjo. Mala čistilna naprava je bila razvita s pomočjo vodilnega nemškega podjetja ATB na področju čistilnih sistemov za biološke čistilne naprave, združuje pa najboljše lastnosti preizkušenih čistilnih naprav. Certificirana je v skladu z DIN-EN 12566-3 standardom in je prejela nagrado GreenTEC leta 2014.

Uporaba Eko Purroo je zelo enostavna. Celoten proces delovanja je krmiljen z uporabo krmilnikov tipa ECO, S ali SSW. Naprava je opremljena z patentiranim kroglastim plovnim ventilom, ki zamenja glasne in nezanesljive elektromagnetne ventile. Za delovanje naprave tako ni potrebna uporaba črpalk ali drugih vrtečih električnih komponent, kar zagotavlja večjo zanesljivost delovanja.

Higieničnost uporabe je zagotovljena z vgrajeno osnovno posodo za vzorčenje. Čistilni modul je zasnovan kot izvlečna tehnološka oprema, ki se enostavno izvleče s predhodnim odvijanjem dveh varnostnih vijakov, kar omogoča servisiranje brez potrebe po praznjenju prekatov.

Avtor prispevka: