savna

Savna za vsak dom

Se tudi vi zbujate nenaspani, utrujeni in brez energije, temna in hladna jesenska jutra pa k popravljanju vašega vzdušja ne pripomorejo? Rešitev za vaše težave je lahko savna za vsak dom, ki jo enostavno umestite v vaše stanovanje oziroma hišo.

Zakaj je savna rešitev za vaš dom?

Savne imajo pri nas, predvsem pa v tujini dolgo tradicijo oziroma zgodovino. Če je nekoč veljalo, da so savne dostopne predvsem bogatim in dobro situiranim osebam s privilegiji, danes ni tako. Savne so postale prosto dostopne na različnih javnih mestih, vse pogosteje pa se ljudje, v iskanju domače intime in sprostitve daleč od drugih odločajo za namestitev savne doma.

Naj vas takoj potolažimo, da investicija v domačo savno ni tako visoka, kot bi pričakovali, običajno pa se uporabniki doma odločajo za manjše izvedbe, ki pokrijejo eno do štiri osebe, ki se lahko hkrati savnajo in skrbijo za svoje boljše počutje.

Ste sami že razmišljali o savni doma? Imate skrbi, kaj se bo zgodilo, če boste savno doma dejansko namestili? Danes bomo skušali na čim več vaših dvomov odgovoriti, da bo vaša odločitev o savni doma vsaj nekoliko lažja.

 

savnanje

 

Namestitev savne doma

Savna je nakup s katerim je težko zgrešiti, kljub temu smo prepričani, da se soočate z različnimi dvomi. Večina uporabnikov pri tem pomisli na tveganje za poplavo, požar ali pa težave povezave z električnim omrežjem. Naj vas pomirimo, da so sodobne savne za dom povsem varne. Tudi talne obloge niso bistvene, saj lahko domačo savno postavite na praktično katerekoli brez da bi jih poškodovali. Vse seveda ob ustrezni začetni namestitvi, ki ji namenite največ časa in pozornosti. Na začetku bodite pozorni predvsem na električne povezave ter upoštevajte vse možne varnostne protokole, ki bodo poskrbeli za varnost v vašem domu.

Z varnostjo, pa tudi zniževanjem energetskih stroškov, naj bo povezana tudi namestitev savne. Veliko uporabnikov se odloči za namestitev savne v kletnih prostorih. Pri tem je potrebno zagotoviti, da je slednja čista, ker kleti pogosto niso izolirane pa morate biti pripravljeni tudi na to, da bo savna v tem prostoru potrebovala več časa za pripravo. Seveda pa lahko savno namestite tudi v zgornjih prostorih, pri tem bodite pozorni, da savna ne ovira prehodov in da upoštevate vsa varnostna priporočiila.

Ali bo savna vplivala na temperaturo mojega doma?

Se bojite, da bo savna vplivala na previsoko temperaturo vašega doma? Tudi tu skrbi ni, temperatura znotraj savne namreč nikakor ne vpliva na temperaturo okolico. Zagotovo ste že bili v javnih ali zasebnih savnah, kjer ste zunaj uživali v hladni temperaturi okolice, znotraj savne pa doživljali občutke »savne«. Podobno velja tudi v domači savni.

 

savna

 

Katere talne obloge izbrati pod savno?

Se sprašujete, kateri tip talnih oblog izbrati? Naj vas potolažimo, da je večina talnih oblog, ki jih najpogosteje povezujemo s savno povsem primernih tudi za namestitev savne. Pri tem kot najbolj odporne na vlago izpostavljamo: beton, keramične ploščice, laminat in vinilne talne obloge.

Med odsvetovanimi vrstami talnih oblog pa izpostavljamo predvsem parket. Nanj namreč potenje oziroma vlaga pomembno vplivata, zaradi česar se kmalu pojavijo razbarvana področja, prav tako lahko uporaba parketa vpliva na varnost med samo uporabo savne.

Kakšno savno izbrati?

Pozorni bodite, da pri odločitvi ne prehitevate – ni potrebno izbrati prve savne, ki vas navduši. Dobro je, da najdete nekaj, kar vam je všeč, toda pred nakupom razmislite še o funkcionalnosti izbrane savne ter načinu uporabe, ki mora biti vam blizu.

Izbrana savna naj ne bo niti prevelika, niti premajhna – pri tem je ponovno pomembno, da izhajate iz sebe. Če nameravate savno deliti z drugimi, seveda eno mesto ne bo dovolj, če pa vam je ključna lastna idila in intima sproščenega okolja doma, pa bo zagotovo edina prava izbira savna sodček v katerem se boste družili sami s sabo in zelišči.

Cedrov sodček za 2 osebi je odlična izbira za vse večne romantike, ki želite s savno doseči še več intime s svojo boljšo polovico. Zakaj bi drago najemali prostor savne za druženje v dvoje, če lahko tako intimo in sprostitev dosežete v varnem zavetju doma vsak dan in ne le ob posebnih priložnostih.

V zadnjem času zelo priljubljene pa postajajo tudi spa savna kapsule, kjer boste sproščeno in udobno ležali ter spoznavali prednosti cedrovih sodov.

Zagotavljamo vam, da bo savna poskrbela za nižje nivoje stresnih hormonov po dolgi in utrujajoči službi, vas pomirila ter napolnila z novo energijo. Samo sproščen človek je tudi zdrav človek – sproščeno skozi življenje!

Avtor prispevka: