polaganje keramike

Polaganje keramike različnih formatov

Keramika postaja vse bolj priljubljena ne le v kopalnicah, temveč tudi v drugih stanovanjskih prostorih. Polaganje keramike je zato kar iskana storitev, ki pa je ne obvlada kar vsak. Kljub temu se tega posla pogosto lotijo tudi domači mojstri, zaradi tega pa se pogosto kasneje pojavijo težave in je potrebno keramiko v nekaterih primerih tudi na novo položiti.

V kolikor imate namen keramiko položiti v več prostorih in bi ta projekt zahteval veliko časa, vsekakor priporočamo poklicnega mojstra za polaganje keramike. Še posebej v primeru, če bi se odločili, da želite v vašem domu položiti xxl keramiko, ki je večjega formata, zato morate biti pri izbiri strokovnjaka še posebej skrbni saj polaganje take keramike zahteva veliko izkušenj ter potrpežljivosti.

polaganje keramike

Začne se z ustrezno pripravo podlage

Ne glede na to, kje se polaganje keramike izvaja, je treba poskrbeti za kar najboljšo pripravo podlage. To pomeni, da mora biti podlaga ravna in neprepustna za vodo – biti mora hidroizolirana. Na ta način se poskrbi, da voda, ki je je zlasti v kopalnici veliko, ne bo prodirala pod ploščice in tam ustvarila škodo. V ta namen bo treba kupiti ustrezne premaze oziroma mase, seveda pa ne smete pozabiti niti na izbiro ustreznega lepila, ki bo poskrbelo, da bodo keramične ploščice tako po stenah kot po tleh ostale na svojem mestu. Pri izbiri lepila vam lahko svetuje izkušeni prodajalec, na vas pa je, da mu pojasnite, kje se bo polaganje ploščic izvajalo – vsako lepilo seveda ni primerno za vse terene. Če pa želite izbiro prave keramike in lepila prepustiti strokovnjakom vas vabimo, da kontaktirate keramičarstvo Aleja Stil. Dolgoletne izkušnje ter številne reference pričajo o tem, da so prava izbira za vaš projekt.

Ne glede na to ali boste v vašem domu ali njegovi okolici želeli položiti keramiko manjših ali večjih formatov vam bo ekipa z veseljem priskočila na pomoč pri projektu. Pomagali in svetovali vam bodo izbiro primerne keramike ter poskrbeli za nakup pravega lepila ter hidroizolacije. S tem se boste znebili nepotrebnih skrbi, da lepilo, ki ste ga sami kupili ne bi bilo primerno.

Se tudi vam zdi, da polaganje keramike še nikoli ni bilo tako preprosto? Seveda, teorija je nekaj, praksa pa nekaj drugega. V kolikor bi vseeno radi, da vam ploščice položijo izkušeni mojstri, stopite v stik s keramičarstvom Aleja Stil, ne bo vam žal. Vaš projekt bo urejen hitro in predvsem kakovostno. Za več informacij in pošiljanje povpraševanja pa lahko obiščete še spletno stran alejastil.si kjer si lahko preberete še katere ostale storitve ponujajo.

Avtor prispevka: