otroška posteljnina

Otroška posteljnina za sodobna stanovanja

Otroška posteljnina naj bo kakovostna in otroku prijazna, da bo dobro in dolgo spal. Kakovostna otroška posteljnina zavzema veliko koristih stvari za vašega dojenčka ali malo večjega vragca. Med posteljnino spadajo blazine, vzglavniki, prešite blazine, odeje, prevleke, zavese, blažilniki udarcev, podloge, nepremočljive podloge in še kaj se najde, kar lahko odkrijete na spletni stani Mali vragci v spletni trgovini, kjer naročite, kar iz lastnega naslonjača. Glede velikosti ne bo težav, saj imate pri vsakem produktu natančen opis vseh dimenzij, zato boste vedeli, da je posteljnina res prava.

Zakaj mora biti otroška posteljnina kakovostna in otroku prijazna?

Kakovostna otroška posteljnina, ki je otroku prijazna, je izdelana iz naravnih materialov. To je prvi pogoj, da bo otrok dobro in trdno spal ter se zdravo razvijal iz dveh razlogov. Najprej je pomembno, da otroku ni vroče ali ga ne zebe, da se ne poti in da ni statike na njegovem telesu. Vse to povzroča slaba umetna posteljnina. Kakovostna pa je narejena iz bombaža ali svile in drugih naravnih materialov, tudi iz lanu.

otroška posteljnina

Ker gre za naravne materiale, ki izhlapevajo v zrak, bo otrok, ki spi na taki posteljnini in se je dotika s kožo ter usti, vdihaval naravne snovi, ki mu ne bodo škodovale. Zaradi tega ne bo imel škodljivih snovi v telesu in pljučih, kar se mu bo zagotovo poznalo kasneje v življenju, ko bo starejši. Tudi v otroški dobi so takšni otroci veliko bolj odporni od sovrstnikov, ki vdihujejo umetne materiale, kateri dostikrat ne gredo ven iz telesa.

Če je otroška posteljnina kakovostna in iz naravnih materialov, bo dišala in bo otroku prijetno. Zato bo globoko spal. Globok spanec je ključnega pomena za to, da se sproži otrokov rasni hormon, tako se bo vsak dan redno in naravno razvijal ter rasel. Ponoči se tudi njegove celice obnavljajo in zdravijo ter se DNK popravlja, zato taki otroci nikoli ne zbolijo. Če hočete, da bo vaš otrok imel te zdrave pogoje, potem je kakovostna otroška posteljnina obvezen del njegove opreme, dokler se ne bo osamosvojil in ste vi skrbniki tega malega bitja, polnega potenciala ter radosti.

Dvodelne in štiridelne otroške posteljnine – katero izbrati?

Dvodelna otroška posteljnina vsebuje prevleko za vzglavnik, ki ga lahko tudi kupite in prevleko za odejo, katera je tudi na razpolago v spletni trgovini. Kupite lahko štiridelno posteljnino za dojenčke in starejše otroke, ki vsebuje glavnik, odejo in obe prevleki. Ali pa kupite posebej prevleki in posebej odejo ter vzglavnik. Izbirate pa glede na velikost otroka. Če je dojenček, potem izberite najmanjšo dimenzijo. Če si ne predstavljate velikosti, je najbolje, da vzamete v roke meter in premerite, koliko je to veliko, pa še vašega malčka in jasno vam bo, ali bo odeja zanj dovolj velika. Vsak otrok ima rad, da mu je toplo, da je odeja dovolj velika, da se vanjo zavije in da je mehka. To so ključne prioritete, ki jih ima že dojenček.

Otroška posteljnina se izbira glede na to, kašen material je na površini in v polnilu. Izbirajte najraje bombaž ali umetna vlakna za polnila iz najkakovostnejšega materiala, da bo otroku dobro in da bo zdrav. Pomembno pa je tudi, katero barvo in vzorec izberete, da se bo skladal z vašo opremo sobe te posteljice. Bolje je kupiti svetlejše odtenke, ker jih lahko perete na višjih temperaturah in tako razkužite posteljnino, če jo bo otrok poslinil, pobruhal ali polulal. Tako bo otroška posteljnina vedno brezhibna in čista. Nabavite več kosov, saj boste hitro ugotovili, da morate posteljnino res redno menjati, odvisno je od otrokovega stanja in aktivnosti. Na to ne morete vplivati, lahko pa njegovo okolje vzdržujete čisto in brezhibno.

otroška posteljnina

Sedem delna posteljnina – ali se splača?

7 delna otroška posteljnina vsebuje več kosov, ki so prevleka za vzglavnik, zaščitna obloga za posteljico, prevleka za odejo, vzglavnik, odeja, mreža proti komarjem in dva viseča krogca. Vse to dobite v kompletu, ki je cenejši, če kupujete posteljnino posamično in se splača.

Ta otroška posteljnina je kakovostna in univerzalnih velikosti. Je iz čistega bombaža. Prevleki se prilegata vsaki standardni velikosti otroških vzglavnikov in odej. Posteljnina ima certifikat glede kakovosti in je odlična izbira za vašega otroka in za njegovo zdravje. Njena posebnost je, da se zadrga varno skrije in ne bo na noben način otroku škodovala.

Zaščitna obloga za posteljo je standardnih dimenzij in je zelo debela, kar 38 cm, zato je zelo udobna. Oblikovana je tako, da se povsem prilega otroški posteljici in bo zato povsem ravna. Okrašena pa je z raznimi podobami, katere lahko izbirate po želji, ker je več modelov. Zaščita je elastična in zračna ter polnjena s posebno antialergijsko snovjo.

Tudi vzglavnik je posebej oblikovan in polnilo je tako oblikovano, da vzglavnik ni predebel, kar bi otroku lahko škodovalo. Lahko ga perete zelo pogosto in se pri tem ne bo deformiral. Otroška posteljnina vsebuje tudi mrežo proti komarjem, ki se enostavno obvije okoli posteljice. Je velika in močna ter se trdno pritrdi ob posteljico, zato je njena druga funkcija to, da otrok ne more pasti s posteljice, ker ga mreža zadrži. Namestite jo lahko na dva načina ali jo uporabite na več drugih načinov, ki so opisani v navodilih in na spletni strani. Viseča krogca sta mehka in otroka zabavata ter hkrati okrasita posteljico. Izberite za sovjega malčka najboljše in naročite preko interneta.

Avtor prispevka: