grafično oblikovanje

Kako vam grafično oblikovanje lahko pomaga pri izbiri vaše nove hiše?

Grafično oblikovanje je postopek, namenjen ustvarjanju in utrjevanju vizualne podobe nekega izdelka, logotipa podjetja ali celo objekta. Zato je prav grafično oblikovanje načrta vaše nove hiše odličen način, da natančno in kar se da realistično vizualizirate končno podobo vašega novega doma. Slednje vam lahko zelo pomaga pri izbiri pohištva, notranje opreme in ostalih nujno potrebnih elementov, saj si lahko celotno podobo veliko lažje zamislite.

Ključno pri ustvarjanju grafične podobe vaše hiše je predvsem uporaba ustreznih tehnik izrisa in oblikovanja. Načrti morajo namreč biti natančni in skrbno izdelani, prav tako pa njena končna podoba. Le tako grafično oblikovanje lahko služi svojemu namenu. To pa je izbira med seboj skladnega pohištva, ki se po merah ujema s tistimi, ki jih ponuja vaš novi dom.

Zakaj izbrati grafično oblikovanje

Tehnike grafičnega dizajniranja so v zadnjih letih zares skokovito napredovale. Večina kakovostnih izrisov je zato danes plod napredne in izredno dovršene tehnologije. Ta poleg izredne natančnosti, omogoča tudi popolno ponovljivost postopka, kadarkoli si to želite. Sodobni razvoj pa teži predvsem k čim večji avtomatizaciji samega procesa.

Večina današnjega grafičnega oblikovanja in vizualizacije poteka z izredno dovršenim CAD sistemom (Computer Aided Design). Gre za programsko opremo, ki omogoča 2D in 3D izrise najrazličnejših elementov. S pridom ga uporabljajo tudi arhitekti in notranji oblikovalci, ki z njegovo pomočjo ustvarjajo prave konstrukcijske umetnine.

Na račun tehnološkega napredka pa je vizualizacija vašega novega doma tudi veliko bolj dostopna. Poleg hitre in učinkovite izdelave končnega izdelka ali skice, je ta tudi cenovno veliko dostopnejša. Preden se torej odločite za izgradnjo hiše ali njeno notranje opremljanje, si priskrbite tudi kakovosten grafični izris.

Vizualizacija notranjih prostorov stanovanjske hiše

Preden se lotite gradnje ali prenove kateregakoli dela vaše hiše, je več kot priporočljivo, da si omislite 3D izris notranjih prostorov. To vam bo bistveno olajšalo tako izbiro ustreznega pohištva, kot tudi njegovo kar najbolj funkcionalno umestitev v prostor. S pomočjo 3D vizualizacije si boste prostor veliko lažje predstavljali in tako poskrbeli, da bo izgled popolnoma ustrezal vašim željam. Na ta način pa se zelo efektivno izognete kasnejšim razočaranjem, ki jih je zelo težko popraviti. Če že, pa vam kasnejša popravila pogosto prinašajo številne dodatne stroške.

grafično oblikovanje 1

Seveda pa grafično oblikovanje ni namenjeno zgolj vizualizaciji končne podobe vašega doma. Postopek se toplo priporoča čisto vsem, ki si želijo maksimalno izkoristiti svoj prostor. Pri izrisu se namreč točno določijo popolnoma vsi elementi, ki bodo v prostoru prisotni. Grafični oblikovalci vam tako naredijo načrt, ki vsebuje vse od kuhinjske nape, štedilnika pa do kopalniškega umivalnika. Slednje v veliki meri odpravi prav vse napake, ki bi sicer lahko nastale kasneje pri vgradnji.

3D grafični izrisi

Zagotovo najbolj priljubljen način izdelave načrtov, ki jih omogoča grafično oblikovanje, je 3D izris. Nekatera podjetja z notranjo opremo vam ga ponujajo celo kot dodatno (brezplačno) storitev, tako da lahko celoten projekt opremljanja hiše opravite kar na enem mestu. Kadar pa hišo gradite na novo, pa vam bo grafično oblikovanje izvedlo strokovno in izkušeno arhitekturno podjetje.

Vsak od nas si želi, da bi njegov dom kar najlepše izgledal. Hiša, opremljena po vaši meri vam omogoča tudi največ udobja, v njej pa se tudi zares dobro počutite. Zato vam svetujemo, da za izpeljavo projekta ‘nova hiša’ izberete podjetje, specializirano za izdelavo pohištva po meri. Skupaj z njihovo pomočjo boste lahko enostavno izbrali estetsko pravo rešitev za vsak posamezen prostor v vašem domu. Ker pa ni vse zgolj v estetiki, ampak je potrebno upoštevati tudi osnovne zahteve objekta, je strokovnjak edini pravi naslov za vas.

Kako torej poteka sam postopek 3D izdelave načrta?

V prvem koraku se boste skupaj z izkušenim svetovalcem natančno pogovorili o vaših željah in jih uskladili z možnostmi, ki jih ponuja objekt. Nato se pripravi izhodišča za izris. Zato je še toliko bolj pomembno, da na uvodni sestanek pridete pripravljeni. S seboj imejte naslednje zelo pomembne dimenzije:

  • Sten in stropa,
  • Oken in vrat,
  • Električnih in vodovodnih inštalacij.

Ni nujno obvezno, je pa vsekakor priporočljivo, da imate s seboj tudi referenčne slike posameznih ambientov, ki so vam všeč. Več informacij kot bo strokovnjak imel, lažje se bo v popolnosti približal vašemu sanjskemu prostoru. Takemu, v katerem se boste neizmerno dobro počutili.

Na podlagi dobljenih podatkov se nato pripravi tloris prostora in določi vse potrebne detajle. Že po prvem sestanku se pripravi tudi 3D izris prostora. To pa je tudi najbolj ključna faza samega načrtovanja, saj so še vedno mogoči popravki detajlov. Sem sodijo barve pohištva, teksture, prerazporeditev določenih elementov notranje opreme. Ko je vse pripravljeno, pa sledi organizacija projekta in začetek del.

Izkoristite, kar vam ponuja tehnologija

Grafično oblikovanje je storitev, ki bo vaš projekt gradnje ali opremljanja hiše močno olajšal, vam pa prihranil stres in nepotrebne skrbi. Zato ničesar ne prepuščajte naključju in izkoristite prav vse, kar vam ponuja sodobna tehnologija. Ta je namreč tu zato, da vam kar se da poenostavi življenje in ga naredi veliko bolj prijetno in zabavno.

Avtor prispevka: