Čistilna naprava kot nepogrešljiv del sodobne gradnje

Čistilna naprava je lahko enostaven ali zahtevnejši objekt, odvisno od velikosti naprave in od števila ljudi, ki jo uporabljajo. Namenjena je čiščenju odpadnih voda in je za novogradnje obvezna po zakonu. Vrhunske čistilne naprave Gorec so tehnološko dodalane in uporabljajo sodobno tehnologijo ter so okolju prijazne. Izbirate lahko med različnimi betonskimi in plastičnimi izvedbami.

Podjetje Gorec ponuja široko ponudbo bioloških čistilnih naprav, kot sta vrhunski čistilni napravi Solido SMART v betonski ali plastični izvedbi, z vgrajeno najnovejšo tehnologijo; in biološka čistilna naprava Klaro, ki se ponaša z odličnimi rezultati čiščenja, pri tem pa je tudi izjemno ugodna investicija, saj povzroča zelo majhne obratovalne stroške. Na spletni strani www.cistilnanaprava.com  boste našli vse vrhunske čistilne naprave izkušenega in kakovostnega proizvajalca Cementni izdelki Gorec d.o.o., ki so primerne za vsako hišo in objekt.

Podjetje Cementni izdelki Gorec d.o.o. je na trgu že 56 let, kar jim je prineslo veliko izkušenj na področju izdelovanja čistilnih naprav. Vrhunski strokovnjaki se bodo poglobili v vaš edinstven primer ter vam točno svetovali, kaj je za vaš objekt najbolje in v skladu s slovensko zakonodajo ter okolijskimi predpisi. Male čistilne naprave posebnih dovoljenj ne potrebujejo, medtem ko večje zahtevajo  več dokumentacije ter sodelovanje več strokovnjakov s tega področja.

Če čistilna naprava nosi znak Gorec, ste lahko prepričani, da vam bo to podjetje tudi zagotovilo garancijo na kakovost izvedbe in materialov čistilnih naprav. Plastične čistilne naprave se največkrat svetujejo in tudi strokovno montirajo na težjih terenih, kjer bi bili posegi za betonsko čistilno napravo prezahtevni. To vam bo svetoval izurjen in izkušen strokovnjak z dolgoletno tradicijo na področju montaže čistilnih naprav v podjetju Cementni izdelki Gorec d.o.o.

Betonska biološka čistilna naprava je veliko bolj ekološko sprejemljiva rešitev, kot plastična, saj je narejena iz povsem naravnih materialov in je okolju neškodljiva, tudi če se je ne uporablja več, se jo enostavno izprazni, odmontira in zasuje, kajti beton je naravni material in ga narava sprejme nazaj ter vgradi v svoj ekološki sistem. Če je le mogoče, vam svetujemo naročilo kakovostnih in preverjenih betonskih bioloških čistilnih naprav.

Kakovostna biološka čistilna naprava, ki jo izvede priznano podjetje s tradicijo in izkušnjami pri izdelovanju betonskih izdelkov že več kot 50 let, z več kot 300 izvedenih svetovanj in preko 600 uspešno zgrajenih čistilnih naprav, je prava investicija in izbira za vsak dom, neglede na to, ali gre za novogradnjo, ali že obstoječ objekt, ki nima priključka na kanalizacijo. Čistilna naprava je namenjena čiščenju odpadnih voda tako, da se čiste odpadne vode izčrpajo nazaj v posebne zbirne posode, s čimer se ohranjata podtalnica ter celoten  naravni ekosistem.

Samostojna biološka čistilna naprava Solido SMART deluje tako, da najprej prostor prezračuje, da lahko kisik poskrbi za to, da se razvijejo mikroorganizmi. Hkrati se voda meša na točno določen način. V tretjem koraku  nastopi faza denitrifikacije, v kateri se izloča dušik iz vode, kar lahko traja do največ 60 minut. V  90-minutni fazi sedimentacije se prekine dovajanje kisika in mešanje vsebine, zato se usedlina naloži na dno posode. V zaključnem koraku se črpa čista voda in se shrani v zbirni posodi.

Čistilna naprava je lahko različnih velikosti in je povsem prilagojena potrebam naročnika, zato je najbolje, da stopite  v stik s podjetjem Cementni izdelki Gorec d.o.o. in z veseljem bodo za vas našli neustreznejšo rešitev. Čistilna naprava  ima združen sistem Solido SMART v enoprostorskem betonskem ohišju lastne proizvodnje. Posebnost teh čistilnih naprav je, da se vsebina, ki pride v napravo, istočasno obdeluje v enem skupnem prostoru. Prav zaradi tega se taka biološka čistilna naprava lahko pohvali z zmanjšanimi količinami odpadnega mulja. Obenem prepreči neprijetne vonjave.

Betonska čistilna naprava ima bistveno prednost, da je vzdržljiva in prenese večje obremenitve, ki jih povzročajo geološke značilnosti okoli mesta vgradnje. Takšno betonsko čistilno napravo se lahko vgradi v večje globine in prenese precej materiala za nasipanje. To pomeni, da ga lahko nasipate tudi  do enega metra višine. Hkrati prenese velike obremenitve pokrova. Betonska čistilna naprava je zelo tiha. Je trpežna in se ne kvari. Ni je potrebno pogosto prazniti zaradi česar je stroškovno zelo upravičena in okolju prijazna.

Betonska čistilna naprava čisti odpadne vode iz gospodinjstev. Ko boste čistilno napravo uporabljali, velja previdnost pri tem, da  v odtoke ne mečete smeti, ki lahko tako napravo ustavijo. Takšne stvari so vsi v vodi netopni materiali, mednje spadajo lasje, ki niso razgradljivi ter različni nerazgradljivi ostanki hrane kot so kosti. Nerazgradljiv je tudi tekstil, še posebej umeten. Nevarni za delovanje naprave pa so tudi menstrualni vložki in kondomi. V čistilno napravo tudi ne sodi živalska gnojnica. Vanjo se ne oddvaja deževnica, niti voda iz bazena ali džakuzija. Izogibati se je treba tudi oljem in podobnim netopnim snovem. Potem bo vaša naprava delovala skoraj večno.

Avtor prispevka: